Cha´s funderingar och åsikter om livet, i stort och smått..

Tittar du?

På väg hem från skolan så ser jag fruktansvärda köer på motorvägen jag brukar köra. Jag ger mig in på lite kringelikrokvägar för att undvika den i närmaste stillastående trafiken. Kommer ner på motorvägen efter stoppet så inga köer finns. Dock så hinner jag inte köra många hundra meter för än vi sitter fast i trafiken igen. Alla fyra filer står mer eller mindre stilla.

Jag börjar även denna gång planerar omvägar. När jag är lagom framme för att köra av och ta omväg hem så ser jag vad som har orsakat stoppet. I dom två yttersta filerna står två väldigt ihopknycklade bilar tillsammans med ett par polisbilar. Snabbt som tusan byter jag fil igen om fortsätter min färd på motorvägen. När vi passerat olyckan med säg 50 meter får jag se på andra sidan betonsuggorna, som delar av vägen i norrgående resp södergående, otroliga köer, tittköer *suck*

TITTKÖER!!?? Folk som saktat in för att gotta sig i andras olycka. Man är alltså villig att krypa i 30 km/h på motorväg enbart för att få se hopknycklade bilar och polisbilar med sirener och blåljus på. Har man tur så kanske det är en ambulans där med, så man får se lite blod också.

Vad är det som gör att människor inte kan passera olycksplatser utan att stanna till och gama?

Annonser

Kommentarer till: "Tittar du?" (3)

  1. Haha! BFF=Best friends forever.

  2. Skrattar gott åt din kommentar:)
    Att gotta sig i andras olycka har jag inte förstått och att stanna och glo.
    Det måste väl finnas bättre saker att intressera sig för, är räddningstjänsten på plats så är det bara att ta sig där ifrån, har dom inte tänkt hur det känns för dom olycksbrabbade, att sitta som aporna på Skansen och bli uttittade.

  3. Jag vet det låter bräkigt och jag tvekar att skicka kommentaren, men… nä jag tittar inte. Så fort jag anar ett blåljus drar sig min blick tvångsmässigt DÄRIFRÅN. Av respekt. Det är lätt för mig faktiskt. Jag är ingen särskilt nyfiken person!

    Bra skrivet det här också. Spännande dramaturgi. Bravo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s